Cikkek listázása

A hit 3 napja

Szerző: b.z.

A Chemin Neuf Közösség 1973-ban született, katolikus közösség ökumenikus elhivatottsággal, amelynek tagjai különböző felekezetekhez tartozó (katolikus, protestáns, ortodox) férfiak és nők, akik szerzetesként vagy házasságban élnek. A közösség tagjait Jézus Krisztusba vetett hitük köti össze és az a vágy, hogy szolgálják az egyházat, az Evangéliumot, a világot és a keresztények közötti egységért dolgozzanak. 

A Chemin Neuf Közösség tizenkét éve szervez ifjúsági fesztiválokat nyaranta Franciaországban az Hautecombe-i Apátságban. Ez tulajdonképpen egy evangelizációs program, amely lehetőséget nyújt a fiataloknak az imádságra, az őket érintő kérdések megvitatására, tapasztalataik megosztására, a közösségi életben rejlő öröm felfedezésére, az ismerkedésre és természetesen a vidámságra, a szórakozásra.

Az idei nyár ifjúsági programja - A hit 3 napja – elsősorban a hitünket érintő kérdésekre fókuszál, amelyeket a világ intéz hozzánk: Hogyan állhatunk helyt keresztényként a világban, a munkánkban? Mit is jelent az élet tisztelete? Miért ellentétes az abortusz és az eutanázia a keresztény tanítással? Meg lehet-e mindent bocsátani? Mit jelent a Szentlélekben való megújulás? Miért fontos a keresztények közötti egység? Milyen helyet adunk Istennek az új Európában? Stb.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>