Cikkek listázása

2004-ben történt

1. 2004-ben az Egri Főegyházmegye hármas jubileumát ünnepelte: 1000 éves az 1004-ben alapított egyházmegye, amely 200 évvel ezelőtt lett érsekség. Az Egri Szeminárium pedig 2004-ben ünnepli 300 éves fennállását. A hármas jubileum rendezvényei lehetőséget teremtettek a történelem felidézésére és a lelki megújulásra is. 

2. 2004. május 21. és 23. között 8 közép-európai ország hívei vettek részt Mariazellben a Népek Zarándoklatán, amely a Közép-európai Katolikus Találkozó egyéves programsorozatának csúcspontja volt. Októberben a nyolc ország püspöki konferenciáinak elnökei már a további együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Pozsonyban. 

3. 2004. május 30-án, pünkösd vasárnapján a Magyar Katolikus Rádió megkezdte műsorainak országos sugárzását. A rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást megerősítse és terjessze. A rádió szerepet vállal a katolikus egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében határon innen és túl. 

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>