Cikkek listázása

A SZENT ISTVÁN-BAZILIKA KARITÁSZ KARÁCSONYA

Az emberek jók, örülnek, ha adhatnak

Szerző: Berze Lászlóné

Minden egyházközségben működik karitász, amelynek munkatársai egész évben igyekeznek segíteni a rászorulókon. Ám a november és a december kicsit más. Tevékenységünket ezekben a hónapokban a családéhoz hasonlítanám. Ilyenkor, mint a jó édesanya, igyekszünk örömet szerezni, jól dolgozni az istenszeretet szolgálatában. Tehát mint a jó keresztény családokban, mi is nagy buzgósággal készülünk az Úr Jézus születésének megünneplésére.

Természetesen az ilyenkor szokásos ajándékozásnak van anyagi oldala is. Így szinte egész évben erre az alkalomra gyűjtünk, hogy minél több testvérünknek szerezhessünk örömet.

A Szent István-bazilika Karitászában ezért szervezünk minden évben jótékony célú gyűjtést. Az emberek jók, örülnek, ha adhatnak, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy az a legnagyobb öröm. Tehát elhozzák az adományaikat a raktárunkba, amivel közvetlenül segítjük a rászorulókat. Még novemberben elkészítjük a sok kis ajándékcsomagot, amit 150 személynek adunk át, amikor meglátogatjuk őket. Ebben az időben fokozott figyelemmel látogatjuk a betegeket otthonukban és a kórházakban is.

Minden karitászban hasonlóan telik a karácsony. Természetesen a körülményekhez mérten vannak kiemelkedő ünneplések és szerényebbek is, de mindenütt nagy szeretettel igyekeznek ezt a szép feladatot teljesíteni.

Decemberben mi egy szép karácsonyi műsorral kedveskedünk az egybegyűlteknek, amire művészeket hívunk meg, akik örömmel jönnek el. Karácsonyi énekekkel, gyertyafénnyel, egymás iránt érzett szeretetben zárul évünk. Ilyenkor megköszönjük, hogy örömet szerezhettünk testvéreinknek, hálát adunk a Jóistennek és kérjük áldását a következő évre!

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>