Cikkek listázása

A csend házai Magyarszéken

A Mindenszentek Kármel imádságra hív

Szerző: Körössy László

Fotó: Körössy László

Keresztes Szent János szavai szerint „ha tiszta lélekkel és gyermeki egyszerűséggel imádkozunk Istenhez, akkor …ez az imádság áttöri az egeket”. Mindannyian áhítozunk erre a tisztaságra, szeretnénk egyszerű szavakkal megszólítani Istent. Gondokkal, aggodalmakkal, „fontos elintéznivalókkal” zsúfolt életünkben azonban egyre kilátástalanabbnak tűnik az, hogy e vágyunk valóra is válhasson. Érezzük, hogy ránk telepszik a világ, és az Úr Jézusra áhítozó lelkünk egyre csak szomjazik. Meg kellene állni egy pillanatra, felkeresni egy hűs forrást, leülni a partján és figyelni bölcs csobogását. Jó lenne rátalálni a csendre.

A Mindenszentek Kármel szemlélődő szerzetesi közössége szeretettel várja a lelki elmélyülésre vágyókat csendes napokra, lelkigyakorlatra, imára a Pécstől nem messze fekvő Magyarszéken, gyönyörű természeti környezetben. Fontos tudni, hogy az itt lakó sarutlan karmelita nővérek a jelentkezéseket legalább két héttel az odaérkezés előtt várják.

A magyarszéki Kármelben a természeti szépségek, a kedves vendégházak és vendéglátás, a nyugalom kertje mellett az Úr jelenlétében való csendes imádság, a liturgia, a szerzetesi közösség imaháttere várja az idelátogatókat.

A Sarutlan Karmelita Nővérek címe:
7396 Magyarszék, Pf. 9.
Tel.: +36 (72) 581 460,
fax: +36 (72) 581 461,

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>