Cikkek listázása

Könyvajánlat

Weibl Lipót – Koller Gyula: Napi üzenet I.

(Formátum: 14×21 cm , 222 o., Glória Kiadó)
A fenti címen megjelent könyv elmélkedéseket tartalmaz, amelyek a köznapi szentmisék olvasmányaihoz kapcsolódnak. Ezek üzenetei, „ha ószövetségi olvasmányok nyomán készültek, előkészítenek minket Jézus örömhírének avatottabb megértéséhez, ha pedig újszövetségi könyvből vannak, elmélyítik, közelebb hozzák hozzánk az evangéliumi igazságokat” – olvassuk a bevezetőben. Az elmélkedések szerzője Weibl Lipót, aki hosszú évek lelkipásztori szolgálata során elmondott prédikációit felhasználva írta meg az e kötetbe összegyűjtött gondolatokat. Egy-egy nap olvasmányához kapcsolódó sorai végén gyakran találkozhat az olvasó olyan kérdésekkel, felvetésekkel, amelyek segíthetik abban, hogy őszintén szembe tudjon nézni erényeivel, bűneivel és gyarlóságaival.
A kötet társszerzője és egyben szerkesztője is Koller Gyula atya, aki evangéliumi igemagyarázatokkal egészítette ki az olvasmányok üzeneteit. E rövid írások – amelyek korábban a Remény hetilapban jelentek meg – teljesebbé teszik az adott nap szentmiséjének tanítását.
A Napi üzenet első kötete az adventi, a karácsonyi, a nagyböjti és a húsvéti időt foglalja magában. A kiadványnak hamarosan megjelenik a második kötete is.
Bertha Éva

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>