Cikkek listázása

Pünkösd: a Magyar Katolikus Rádió napja

Mindenkihez eljuttatni a krisztusi örömhírt

Szerző: MK

  Magyar Katolikus Rádió hamarosan megkezdi műsorainak országos sugárzását. Erre azt követően kerül sor, hogy Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió Részvénytársaság vezérigazgatója 2004. január 16-án az ORTT elnökével aláírta a Magyar Katolikus Rádió országos középhullámú, közműsor szolgáltató jellegű műsorszolgáltatási jogosultságára vonatkozó szerződést. A jogosultság hétéves időszakra, a Lakihegy 810 kHz, Siófok 1341 kHz, Szolnok 1341 kHz frekvencia használatára szól. A rádiónak a műsorszolgáltatást – a szerződés értelmében – a jogosultság első napjától számított száznyolcvan napon belül kell megkezdenie. A Magyar Katolikus Rádió a tervek szerint május 30-án, pünkösd vasárnapján napi 20 óra műsoridőben kezdi meg sugárzását a másik két új adóállomás átadásáig (2005. márciusa) a szolnoki adóállomásról. 
   A Magyar Katolikus Rádió fontos szerepet kíván vállalni az egyház tanítása iránt fogékony emberek mindennapjait végigkísérő, keresztény értékrendre épülő rádiózás megteremtésében. A hiteles, pontos és tárgyilagos tájékoztatás mellett feladatának tekinti a hallgatók ismereteinek bővítését és igényes szórakoztatását.

    A Magyar Katolikus Rádió kiemelt feladatának tartja a katolikus egyház tanításának közvetítését, az evangéliumi értékrend következetes képviseletét. Keresztény szolgálatnak tekinti a magyar kultúra és a magyar nyelv értékeinek megőrzését, és alapvetően fontosnak tartja a keresztény kultúra értékein alapuló ismeretterjesztő funkciót. Ökumenikus elkötelezettségből kapcsolatot kíván tartani a testvéregyházakkal is. Műsoraival támogatni fogja a nemzeti és etnikai kisebbségek kultúrájának és hagyományainak ápolását. A rádiózást a jelenlegi legmodernebb technika eszközeivel, a lehetséges legmagasabb erkölcsi, szakmai és műszaki színvonalon végzi majd.

    A Magyar Katolikus Rádió meggyőződése szerint a keresztény értékrend egyetemes emberi értékrendet képvisel, ezért elkötelezettséget érez és vállal az iránt, hogy valamennyi embertársunkhoz felelősséggel szóljon, segítséget, erősítést, támogatást nyújtson mindazoknak, akik életükben a szilárd erkölcsi támpontokat keresik.

    A rádió tudatosan vállalt hivatása tehát a „jó hír” közvetítése, amely a keresztény felfogás szerint ugyan elsősorban azok számára nyilvánul meg, akik fel tudják fedezni az anyagi világon és az érzékelhető jelenségeken túl létező valóságot, de egyetemes értékrendjével mindannyiunkhoz szól.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>