Cikkek listázása

Volkswagen Touran

A nagycsaládos álom

Szerző: Somogyi Kristóf

Mily nagy öröm is a gyermekáldás! Még nagyobb öröm, ha több kicsi gyermek van a családban. Eleinte talán még egy kis Suzukiba is be tudjuk tuszkolni őket, ám ahogy nőnek, úgy válik egyre szűkösebbé a hátsó üléssor.

A Volkswagen Touran pont nekik, a nagycsaládosoknak készült. Magasított, kényelmes ülések, jó méretek, hatalmas csomagtér…

Kívülről leginkább egy kisbuszhoz hasonlítható az autó, csak az oldalsó tolóajtók hiányoznak. Nagyon hosszú a tengelytávja, ezáltal hatalmassá válik a belső tér. Az eleje olyan „volkswagenesen” szép, semmi fennhéjázó nincs benne, mégis valami nemességet sugall. A hátulja a hatalmas csomagtérfedővel egy kishaszongépjárműt juttat eszünkbe, de ez nem feltétlenül hiba. Maga a csomagtér 698 liter, ez lehajtott ülésekkel 1989 literre bővíthető, ami egyszerűen óriási. A belső azt a bizonyos német igényességet jeleníti meg; az ülések szövete kiváló, a műanyagokat nem a Suzukitól kérték, fantasztikusan helyezték el a bőrkormányt is, és még sorolhatnánk. A családosok inkább a hátsó három különálló ülést fogják értékelni, és a rengeteg ablakot, ami fejedelmi kilátást biztosít.

A motorok az egyik legmegbízhatóbb kategóriába tartoznak, 100 ezer km-ig semmi gondunk nem lesz az autóval, és utána is csak apróságokkal kell szervízbe vinni. A paletta: 1,6-102 LE; 1,6 FSI-115 LE; 2,0 FSI-150 LE; 1,9 TDI-105 LE; 2,0 TDI-140 LE. Fogyasztásuk átlagos.

A Touran nem drága, de az árára azért kell egy kicsit gyűjtögetni.

Egy biztos, megéri a pénzét ellentétben az ugyanebbe a kategóriába tartozó francia társaival.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>