Cikkek listázása

Aki egész évben a karácsonyra készül

Kicsiként világítani a szegények között

Szerző: Rózsásné Kubányi Andrea

„Amikor egy héttel az örökfogadalmam előtt megérkeztem az örök városba, a generális bemutatott az ott lévőknek, és azt mondta: Tudjátok meg, ha bárkinek beszéltek arról, hogy ő itt van köztünk, akkor az életét kockáztatjátok. Magyarországon tilos a szerzetesrendek működése. Ha valaki ezt megtudja, börtön vár rá.”
1982-t írtunk, amikor Horváth Mária a Jézus Kistestvérei kongregációban örökre elkötelezte magát az Úristennek. Az egész világról Rómába gyűltek össze és fél évet együtt töltöttek az örökfogadalmat tevő testvérek, de Mária ebbe csak az utolsó héten tudott bekapcsolódni, hiszen ilyen hosszú időre nem kaphatott útlevelet. Ez a hét mégis életre szóló, meghatározó élmény volt számára.

„Én nem foglalhattam helyet az oltárnál a többi testvér mellett, nehogy később valaki felismerjen a fényképekről. Elvegyülve a tömegben, az alapítónő helyettesének a kezébe és tanúként egy magyarul értő testvér mellett mondtam el a fogadalom szövegét. Miközben lélekben teljesen ott voltam az oltárnál, egy lengyel társam borult le helyettem is, és mondta el ott a generális anya kezébe az örök elköteleződést jelentő szavakat.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>