Cikkek listázása

Könyvajánlat

Testvérek (Havilap gyermekeknek)

Kedves Gyerekek! Kicsik és nagyobbak, és minden felnőtt, akinek szívében ott bújócskázik a gyermek! Nektek íródott az Új Ember Testvérek című, havonta megjelenő kiadványa. Zi-zi, Poci, Kuncogi és barátaik várják a legifjabb olvasókat. A kisgyermekek kezéhez, szívéhez szeretne eljutni a kiadvány, amelyet szeptembertől havonta lehet majd forgatni, nézegetni. Célunk, hogy mosolyt csaljunk az istenszerető gyermekek arcára. Jelmondatunk a SzeBB: Szeretet, Bizalom, Barátság. Néhány cím és téma a mostani, bemutatkozó lapszámból: anyák napi izgalmak és meglepetések, rejtvény, színező, ajándékkészítés, csokoládéhab kiskuktáknak, kirándulás egy Mária-kegyhelyre.

A négy-nyolcéves korosztályt megszólító húszoldalas, színes havilap 225 forintos áron a templomokban és a katolikus oktatási intézményekben kapható. Segítsük gyermekeinket, hogy minél előbb felfedezzék: mindnyájan Isten gyermekei és egymás testvérei vagyunk.

Tornyosmosolyi és a mellette fekvő Pocokfalva lakóival ismerkedhetünk meg az újságot lapozgatva. Bepillanthatunk a kenguru családban élő testvérek: Zizi, Poci és Kuncogi változatos, örömteli életébe, és természetesen kis barátaikkal is találkozhatunk. Ott van például a gyors lábú Futi strucc, vagy Patrícia, az elefánt, aki nem annyira az ügyességéről, mint inkább a jószívéről híres, vagy Alligátor Péter, aki alligátor, és alig több mint egy méter, és úgy hívják, hogy Péter, és Gizi, a víziló, vagy a döcögős járású Muki pingvin, meg a népes egér család: Egér Begérék. Tiszteletreméltó városlakó Bagoly Béla bácsi a tisztelendő úr. A templom mellett lakik, és mindenkinek segít.

A gyerekekkel májusban kirándulni mentek egy szép Mária-kegyhelyre. Sok a közös program, a közös élmény, az ima, a játék. Májusban a legfontosabb az volt, hogy Édesanyát felköszöntsék.

Hogyan is kezdődik Kuncogi beszámolója?

„Amikor megtudtam, hogy Anyák napja közeledik, akkorát ugrottam örömömben, hogy egyből bevertem a fejem a plafonunkba. A fölöttünk lakó néni mondta is, amikor később találkoztunk, hogy ha máskor be akarok menni hozzá, inkább az ajtón kopogjak.

Tudjátok, kicsi, lakótelepi lakásban nem könnyű a kenguru élete sem. De Édesanyát köszönteni, az mindig nagyon jó dolog!”

Hogyan lett a sok izgalom és nehézség ellenére, Édesapa segítségével, nagyon szép az ünnep? Megtudhatja, aki elolvassa ezt a mesét a májusi bemutatkozó számban.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>