Cikkek listázása

Könyvajánlat

Testvérek (Havilap gyermekeknek)

Kedves Gyerekek! Kicsik és nagyobbak, és minden felnőtt, akinek szívében ott bújócskázik a gyermek! Nektek íródott az Új Ember Testvérek című, havonta megjelenő kiadványa. Zi-zi, Poci, Kuncogi és barátaik várják a legifjabb olvasókat. A kisgyermekek kezéhez, szívéhez szeretne eljutni a kiadvány, amelyet szeptembertől havonta lehet majd forgatni, nézegetni. Célunk, hogy mosolyt csaljunk az istenszerető gyermekek arcára. Jelmondatunk a SzeBB: Szeretet, Bizalom, Barátság. Néhány cím és téma a mostani, bemutatkozó lapszámból: anyák napi izgalmak és meglepetések, rejtvény, színező, ajándékkészítés, csokoládéhab kiskuktáknak, kirándulás egy Mária-kegyhelyre.

A négy-nyolcéves korosztályt megszólító húszoldalas, színes havilap 225 forintos áron a templomokban és a katolikus oktatási intézményekben kapható. Segítsük gyermekeinket, hogy minél előbb felfedezzék: mindnyájan Isten gyermekei és egymás testvérei vagyunk.

Tornyosmosolyi és a mellette fekvő Pocokfalva lakóival ismerkedhetünk meg az újságot lapozgatva. Bepillanthatunk a kenguru családban élő testvérek: Zizi, Poci és Kuncogi változatos, örömteli életébe, és természetesen kis barátaikkal is találkozhatunk. Ott van például a gyors lábú Futi strucc, vagy Patrícia, az elefánt, aki nem annyira az ügyességéről, mint inkább a jószívéről híres, vagy Alligátor Péter, aki alligátor, és alig több mint egy méter, és úgy hívják, hogy Péter, és Gizi, a víziló, vagy a döcögős járású Muki pingvin, meg a népes egér család: Egér Begérék. Tiszteletreméltó városlakó Bagoly Béla bácsi a tisztelendő úr. A templom mellett lakik, és mindenkinek segít.

A gyerekekkel májusban kirándulni mentek egy szép Mária-kegyhelyre. Sok a közös program, a közös élmény, az ima, a játék. Májusban a legfontosabb az volt, hogy Édesanyát felköszöntsék.

Hogyan is kezdődik Kuncogi beszámolója?

„Amikor megtudtam, hogy Anyák napja közeledik, akkorát ugrottam örömömben, hogy egyből bevertem a fejem a plafonunkba. A fölöttünk lakó néni mondta is, amikor később találkoztunk, hogy ha máskor be akarok menni hozzá, inkább az ajtón kopogjak.

Tudjátok, kicsi, lakótelepi lakásban nem könnyű a kenguru élete sem. De Édesanyát köszönteni, az mindig nagyon jó dolog!”

Hogyan lett a sok izgalom és nehézség ellenére, Édesapa segítségével, nagyon szép az ünnep? Megtudhatja, aki elolvassa ezt a mesét a májusi bemutatkozó számban.

Imádkozzunk az Oltáriszentség előtt

(Formátum: 11×16,5 cm, 176 oldal, Agapé Kiadó)

Jézus nem hagyta magára egyházát. Templomok csendes mélyén, az Oltáriszentségben vár ránk. A vele való találkozás felüdíti a fáradt vándort, meggyógyítja sebeinket. Új erővel tölt el, erősíti hitünket, bátorítja szeretetünket, megújítja reményünket.

Az Eucharisztia Évében megjelenő kiadványunkkal olyan imakönyvet szeretnénk az imádkozó hívők kezébe adni, melynek segítségével felfedezhetik az Oltáriszentségben jelen levő Istenünket, Megváltónkat. A kötet gerincét a medjugorjei ferences szerző, Slavko Barbarić atya elmélkedései képezik, melyek egyéni és közösségi elmélyülésre, oltáriszentség-imádásra egyaránt kitűnően használhatók.

Ez a könyv nem azért készült, hogy a polcon porosodjon, hanem azért, hogy minél többen minél többet forgassák, használják, nyűjjék el. Fakadjon lapjaiból élet, fakadjon belőle hit!

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>