Cikkek listázása

Lányok a színpadon

Szerző: Körössy László

Egy jótékonysági est adta az apropóját annak, hogy 1999 decemberében összeállt a NOS, a – tudomásunk szerint – máig egyetlen, keresztény könnyűzenét játszó lánycsapat.
Somlai Ági basszusgitáros nyilatkozott a Famíliának az együttes megalakulásáról és az idei nyári tervekről.
– Megalakulásunk azután történt, hogy a jótékonysági estet követően sokan bíztattak, hogy maradjunk együtt, és segítettek is a továbblépésben.

– Mit takar az együttes neve?

– A NOS az együttes tagjai nevének kezdőbetűiből állt össze. A kezdeti felálláskor „alkottuk” meg, amikor még Forgách Ági nem játszott velünk. De a nevet később sem változtattuk meg.

– Hol léptek fel a kezdetekkor?

– Mivel mindannyian a Focolare mozgalomhoz tartozunk, a mozgalom rendezvényein, eleinte plébániákon a misék után, amikor kisebb koncerteket is adtunk, valamint a keresztény fesztiválokon: a Laudatén, az apostagi Ladik fesztiválon, a solymári Gospelen. Egyes fellépéseinken a Testvérek és a Imperfectum együttes előzenekarai voltunk.

– Jelenleg héttagú az együttes: egy dobos, két ritmus és egy basszusgitáros, valamint egy szintetizátoros lány – a fiúrajongók nagy örömére…

– Korábban valóban létezett fiú rajongótáborunk, de mivel az utóbbi években kevesebbet koncerteztünk, nem fejlődött tovább ez a közönségkapcsolat. Mindemellett azért sokan tudják, éneklik a dalainkat.

– CD-t is adtak ki Választhatok címmel. Ezt hallgatva teljes képet kaphatunk a NOS zenei világáról?

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>