Cikkek listázása

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Lelki Egészség Szolgálata

A családok szolgálatában

Szerző: Fekete Gyöngyi

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája és Lelki Egészség Szolgálata 2004 januárjában költözött az újonnan átadott és a dr. Márfi Gyula érsek atya által felszentelt helységeibe Devecserben, az egykori kórház épületébe. Azóta is folyamatos a növekedésünk, az igényekre figyelve egyre több területen állunk a hozzánk segítségért fordulók szolgálatára.
Sokan vannak körülöttünk, akik segítséget várnak tőlünk, mert olyan helyzetbe kerültek, amelyből a kiutat egyedül képtelenek megtalálni, végigjárni. A segíteni akarás hozta létre intézményünket, mindennapi térítésmentes szolgálatként vállaltuk, hogy felkészült szakemberek segítségével keressük a megoldást a hozzánk fordulók gondjaira. Ezek a problémák egészségügyi vagy szociális téren jelennek meg elsősorban, mintegy a világunkban zajló események, az emberi együttélésben megjelenő meg nem értés következményeiként.

A bajban levő családoknak olyan módon szeretnénk segítséget nyújtani, hogy maguk is munkálkodjanak életük jobbá tételén. Saját erőforrásaikat a bennük rejlő önsegítő erők felszabadításával igyekszünk elérni, hogy a megoldást, a bajból kivezető utat maguk keressék és találják meg. A jól megmagyarázott, megértett és szabadon elfogadott értékeken alapuló cselekvés szülhet igazi megoldásokat.

Céljaink és feladataink közé soroljuk a családok lelki gondozását, a családi életre nevelés elősegítését, a családi élet megerősítését, az ehhez kapcsolódó krízisek kezelését, a sérült családok gondozását, a kommunikáció elősegítését a családon belül.

Karitatív feladatokat is ellátunk, támogatjuk az időseket, kisebbségben élőket, betegeket, nagycsaládokat. Foglalkozunk házasságra való felkészítéssel, házasságterápiával, végzünk gyermekpszichológiai ellátást, nehéz helyzetben élő családok, elváltak, gyereküket egyedül nevelők részére családterápiás rendelést. Lelki segítő beszélgetéseket igénylők is jönnek hozzánk.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>