Cikkek listázása

A Pellegrini együttes ma már csak saját számokkal lép fel

A zene zarándokútján

Szerző: Körössy László

A Pellegrini együttes több átalakuláson ment keresztül, mire elérte jelenlegi formáját. A csapat 2001 novemberében debütált, akkor még feldolgozásokkal. „Előtte mint zenekar nem léteztünk, csupán miseszolgálatot láttunk el. Utána kiderült, hogy többünket is megáldott a jó Isten a zeneírás képességével, és ma már csak saját számokkal lépünk fel” – meséli Regényi Balázs, az együttes vezetője.
A „zarándokok” stílusukat így jellem­zik: „Talán egyfajta könnyedebb katolikus rockzenét játszunk, de nem lehet egyértelműen egy stílusba besorolni bennünket, mert a szin­tetizátorosunk inkább a funky jellegű zenét kedveli, míg más a rock, blues kategóriához érzi magát közelebb. Ezek a különbségek pedig a dalokon is észrevehetők.”
A zenekar célja egyértelműen az evangelizáció, a kilenc tagból álló alakulat elsősorban a Kalocsa-kecskeméti Egyházmegyében tevékenykedik. Ars poeticájuk: Isten szeretetéről beszélni az embereknek a zene által. „Sajnos ma már Magyarország is missziós területnek számít, így van bőven kiket megszólítani” – mondja Regényi Balázs a Pellegrini zenei szolgálatáról.
Érdekes emberek fordultak meg az utóbbi években a Pellegrini égisze alatt, az élet különféle területeiről verbuválódott a színes csapat (többen maradtak is), akiket a zene szeretete, a dal ereje hozott össze: Romcsis Judit énekes jelenleg Pesten, a zeneakadémián tanul. Luspay Ágnes, aki szintén énekel, valamint fuvolázik, Szegeden tanul tanítónőnek. Bartal József ritmus- és szólógitáros (va­lamint szintén énekes), ő Kecskeméten tanítóként végzett ének szakon, valamint mellette a Pázmány Péter Katolikus Egyetem teológia szakán tanul levelező tagozaton. Finta József, becenevén Giuseppe (szintén énekes) a kalocsai Szent Imre (Eperföldi) plébánia plébánosa, ezen kívül érseki helynök és az érsekségen irodaigazgató is. Részben ő biztosítja az együttes lelki hátterét, azt az elengedhetetlen spirituális közeget, amely nélkül nem lehet hiteles egyetlen „keresztény könnyűzenét” játszó csapat sem. Tóth Viktor szólógitáros (hegedűn is játszik) jelenleg kétéves gimnáziumot végez Kalocsán, mellette az ottani zeneiskolába jár hegedű szakra. Rogács Lász­ló billentyűs, végzettsége szerint közgazdász, és idegenforgalmi szakon tanul Székesfehérváron. Tóth István dobos Dusnokon lakik, és kerttervezőként, kertészként dolgozik. Marcsányi Gábor basszusgitáros tanító Kecskeméten egy általános iskolában. Regényi Balázs, az együttes vezetője pedig „civilben” fejlesztőmérnök.
A Pellegrini idén sikerrel lépett fel Apostagon, a Ladik fesztiválon, és az év végéig további koncerteket is terveznek. A csapat neve – Pellegrini – egy olasz szó, ami zarándokokat jelent.
Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>