Cikkek listázása

Kevés pénzért jó autót: alsó-középkategória

Renault Mégane Limousine

Szerző: Somogyi Kristóf

Egy átlagos családapa, akinek két gyermeke van, így kér segítséget a hozzáértőtől: „Olyan autóra lenne szükségem, amiben könnyedén elférünk kis családommal, és amely anyagilag sem terhel meg különösebben.” „Akkor önnek egy Renault Mégane Limousine-ra van szüksége” – hangzik a válasz.
A Renault mindig középkategóriát alkotott a négykerekűek között, s a Mégane erre a legjobb példa. Frappáns kidolgozás elfogadható minőségű anyagokból, nem túl erős, de az autópálya tempóját tartani tudó motor, és mindez kedvező áron.
Kívülről semmi kivetnivaló nincs a gépjárművön. Komolyabb első arc, barátságos hátsóval. A 4,5 méteres hosszúság nagyobb automobil benyomását kelti. A színre fújt kilincsek pedig a jó minőség szintjéről árulkodnak. A csomagtér a maga 520 literével hatalmas.
A belbecs az átlagember igény szerint lett kialakítva. Sehol egy fölösleges faberakat, bőrborítás, ugyanakkor nem a „mi autónk” vezetőitől kértek a tervezők a matéria minőségét illetően tanácsot. Mindennek megvan a kialakított helye, minden könnyen elérhető.
A befogadóképesség: 1 jól táplált sofőr, 1 navigátor, a mérettől függően még 2–3 felnőtt (!) személy. Természetesen a szekér 5 csillagot kapott a legrangosabb európai törésteszten.
A motorok különösebb hangadás nélkül képesek tartani a 130 km/h-t. A leggyengébb az 1,4-es 82LE-s változat, a legerősebb a 2,0-s 135LE-s. A többség az aranyközéputat, vagyis az 1,6-os 113LE-s franciát választja. A Renault Mégane Limousine fogyasztása 8 litertől 8,7 literig terjed.
Ez egy megbízható, olcsón fenntartható autó, amely kielégíti a komfortérzetünket is. Vagyis: „Ezt kérjük!”
Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>