Cikkek listázása

Vándor, merre tartasz?

Szerző: Seszták István

Augusztus második hetében mi fiatalok évek óta együtt zarándokolunk, gyalogolunk, bandukolunk néhány napot. Úti célunk Máriapócs, az Istenszülő oltalmának megtapasztalása. Vándorok vagyunk, akik egész életüket a szívhátizsákba bezárva viszik, cipelik magukkal. Miért? Ki tudja? Talán egyszerűen azért, hogy életvándorlásunkat kicsiben magunk elé tegyük, s egy konkrét célt elérjünk!

Sokan látnak minket, és általában azt az egyszerű kérdést teszik fel nekünk: merre mentek, hová is tartotok? Amikor meglátnak, talán nem is az a kérdés merül fel bennük, hogy kik vagyunk, hanem sokkal inkább az foglalkoztatja az utunk során velünk találkozókat, hogy mi az a cél, amit szeretnénk elérni, mi az a végállomás, ahová el akarunk jutni, s mi az az út, amelyen most járunk.

Az idei gyalogos zarándoklaton magunknak tesszük fel ezeket a konkrét kérdéseket: vándor, te hová tartasz? Hová mégy vándorlásod során? Mi az az út, amelyet most bejársz?

Öt-hat nap, mely választ adhat, segíthet az életvándorlás nagy kérdéseinek megválaszolásában.

Erre is hívunk, légy vándor, zarándokolj te is velünk!

Idén is az ifjúsági búcsúra (augusztus 11–12.) és a nagybúcsúra (augusztus 13–14.) érkezünk Máriapócsra. Ehhez azonban el kell indulnunk – ebben az évben Álmosdról, egy Debrecen közeli községből, mégpedig az augusztus 6-i esti találkozást követő reggelen.

Zarándokolunk és vándorolunk együtt, lehet, hogy forróságban, lehet, hogy esőben, lehet, hogy megolvad alattunk az aszfalt vagy éppen sárban lépkedünk majd, de ezek mind csak „külsőségek”, próbák és örömök, amelyek megedzenek minket, s a válaszokban megerősítenek. Sokat imádkozunk, énekelünk, beszélgetünk és játszunk együtt, közösen étkezünk, és esténként különböző programok segítségével még inkább megismerjük egymást. Egymást s egy „Mást”, mégpedig úgy, hogy közben sok-sok lelki táplálékban is szeretnénk részesedni, melyeknek legfőbb vezérfonala a kiengesztelődés és a kibékülés lesz.

Így vándorolunk majd az Álmosd–Nyíracsád–Piricse–Fábiánháza–Kántorjánosi útvonalon, s érünk el Máriapócsra, reményeink szerint megerősödve és válaszokat kapva.

Várunk! Keresd www.ifjusagizarandoklat.hu honlapunkat, illetve a jelentkezési lapunkat (ezen minden hasznos információt megtalálhatsz), melynek vissza­küldése szükséges ahhoz, hogy velünk együtt vándor légy!

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>