Cikkek listázása

„…és a kettő egy testté lesz”

Szerző: Szalontai Anikó

Házasságra készülő keresztény fiatalok számára előadássorozatot szervezett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Országos Lelkipásztori Intézet és a Katolikus Családtervezési Tanácsadó. 2005 októberétől 2006 májusáig kéthetenként a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán a fiatalok segítséget kaphatnak a jobb önismeret eléréséhez és szempontokat a párválasztáshoz, a családi élethez. Magazinunk hasábjain nyomon követjük az előadássorozatot, hogy ezzel is segítsünk a fiatalokat életük talán legfontosabb lépésében.
A huszonhárom éve házasságban élő Egri László orvos és gyógyszerész felesége, Merza Katalin a testi-lelki szerelemről tartott előadást. A párkapcsolat lelki oldaláról sok szó esett a többi előadáson is, ezért a házaspár inkább a testi szerelemről beszélt.

„A lelki szerelem tulajdonképpen a modellje annak, ahogyan Istent szeretnünk kéne – kezdte László, aki mint állandó diakónus kórházi lelkigondozásban is részt vesz. – Az egész házasságnak és benne a testi kapcsolat szépségének ez az alapja. Sehol nincsen benne a Bibliában, hogy boldogok a házasok vagy a papok. Nem a házasságból fakad a boldogság, hanem a benne létrejövő istenkapcsolatból. Az egy testté válás pedig nemcsak a szexualitást jelenti, hanem az egész házastársi köteléket.”

Minden gyerek megtanulja az iskolában, hogy két ösztön vezérli az élőlényeket: az önfenntartás és a fajfenntartás:

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>