Cikkek listázása

II. János Pál pápa szellemében

A napokban az utolsó engedélyt is megkapta a várostól a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ, így semmi akadálya annak, hogy a nagy pápa példája nyomán, a szolidaritás és szeretet jegyében elindulhasson – egyelőre 100 fő részére – a szociálisan rászorulók ingyenebédje.
A szervezőktől megtudtuk: minden hivatalban azt tapasztalták, hogy valamennyi szükséges ügyintézés során maximálisan támogatták az elképzelést. Egy norvég pályázatra benyújtották az önkormányzattól kapott épület teljes felújítására és karbantartására vonatkozó elképzeléseiket, amelyhez nagy reményeket fűznek.

A Wojtyla Barátság Központnak névadójához hű eszmei üzenetet is szán a Porta Egyesület, illetve a társadalmi vezetéssel felruházott testület. Ez pedig a határokon átívelő humanitárius gondolkodás, az összefogás és a gyengék felkarolása. E gondolatok jegyében az önkormányzat nemzetközi csoportjának segítségével már fel is vették a kapcsolatot Karol Wojtyla szülővárosának, Wadowicének plébániájával, s keresik az együttmunkálkodás, együttgondolkodás lehetőségét a testvérvárosok plébániáival és lelkészségeivel is.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>