Cikkek listázása

XVII. Országos Karizmatikus Találkozó Pécsett

Nyújtsd ki a kezed!

Szerző: Fazekas Orsolya

Fotó: Fazekas Orsolya

2008. március 29-én Pécsett, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban rendezi meg a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás a XVII. Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót. A találkozó mottója: „Nyújtsd ki a kezed!” A rendezvény meghívott előadója Varga László atya és Josip Lončar lesz.
A szervezők a kongresszus előkészületét több fontos lépésben tervezték meg: minden hónap utolsó vasárnapján a 10.30-kor kezdődő szentmisét a találkozó sikeréért ajánlják fel a pécsi Irgalmas-templomban; minden hónapban egy általános imaszándékot fognak elimádkozni; továbbá minden hónapban a találkozó egy-egy konkrét céljáért imádkoznak havonként megújuló imaformákkal.

A kongresszus témája és mottója: „Nyújtsd ki a kezed!” (vö. Lk 6,10; Mk 3,5; ApCsel 4,30), hiszen Isten sokszor kinyújtja a kezét felénk, s ezt már az ősegyházban is kérték a szorongatásban élő testvérek (vö. ApCsel 2,30), de bennünket is felszólít Jézus, hogy nyújtsuk ki a kezünket, csakúgy, mint például az elsorvadt kezű asszony.

A rendezvény helyszíne a pécsi sportcsarnok, amelynek befogadóképessége 3000 fő. Ha telt ház lesz, akkor a találkozó költségeinek rendezéséhez résztvevőnként körülbelül 1000 forint szükséges, melyet a helyszíni gyűjtésekkor lehet átadni. Aki teheti, az nem csak imájával, hanem ily módon is segítheti a rendezvényt.

A kongresszus ideje alatt az alábbi szolgálatok fogják segíteni a résztvevőket: információs szolgálat, gyermekvigyázás, gyóntatás, közbenjáró imaszolgálat, lelki beszélgetés, büfé, könyv- és hanganyag árusítása. Parkolási lehetőség a csarnok körüli parkolóban lesz.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>