Cikkek listázása

Papszentelés Sárospatakon

„Én vagyok az út, az igazság és az élet”

Szerző: Szarvas István

Fotó: Szarvas István

Ternyák Csaba egri érsek február 7-én ünnepi szentmise keretében pappá szentelte Hornyák Gábor diakónust a sárospataki Szeplőtelen Fogantatás-bazilikában. A mintegy kilencven lelkipásztor, a kispapok és az asszisztencia körmenetben érkezett a templomba, amelyet a városból és környékéről, valamint Miskolcról és Gyöngyösről érkezett hívek töltöttek meg. A szentelendőt családtagjai, rokonai is elkísérték a zalkodi hívekkel együtt.

„Én vagyok az út, az igazság és az élet” – idézte az érsek szentbeszédében a János evangélium szavait, amelyeket papi jelmondatául választott a szentelendő. Ezek az evangéliumi sorok a tanácstalan Tamás apostolnak szóltak, de rajta keresztül minden kor keresztényének is. Ezen az úton életet, örök életet lehet találni – fogalmazta meg a főpásztor. Sokszor mi sem értjük Jézus szavait, ezért kérnünk kell őt: segíts hozzá, hogy megértselek! Ezzel kifejezzük kicsinységünket, gyarlóságunkat, de ugyanakkor bizalmunkat is.

A szentelendő élete is útkeresés volt, amelyben többször feltette a kérdést: Mit akarsz velem tenni? Számodra – fogalmazta meg az érsek úr a szentelendőnek – Jézus Krisztus az út, az igazság és az élet.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>