Cikkek listázása

„Behívjuk a lézengőket is, hogy megtapasztalják a keresztény közösséget”

Korszerű és hatásos misszió a negyvenezres lakótelepen

Szerző: Farkas P. József

A Szentcsalád Plébánia Kecskemét legfiatalabb egyházközsége. A közel negyvenezer lakosú Széchenyiváros szélén található a templom és közösségi ház épülete. 2006. február 26-án szentelte fel dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, de az építkezés mindmáig nem fejeződhetett be. Nagy ház, nagy gond, számtalan feladat – de nagyon sok öröm is. A hívő közösség kezdettől felelősséget érez a lakótelepen élő családokért, az ifjúságért és a hit útját kereső emberekért. Négy hónap óta új lelkipásztor szolgál itt Menyhárt Sándor személyében.

Mons. Menyhárt Sándor 1964-ben született Soltvadkerten. Kecskeméten a piaristáknál érettségizett, majd a Hittudományi Akadémia után Rómában teológiát és egyházjogot tanult. Hazakerülve Kalocsán, Mélykúton és Tiszakécskén szolgált. 2008 novemberétől plébános a Szent Család Egyházközség élén.

– Elődeim nagyon szép munkát végeztek itt, hiszen a semmiből teremtették meg ezt a közösséget, felépítve a templomot és a közösségi házat – nyilatkozta lapunknak Menyhárt Sándor. – Én is az ő útjukon szeretnék haladni, hogy a városrésznek lelki, szellemi, kulturális központja is legyen. Ehhez keressük a testvérekkel együtt az utat, a módot. Bízom benne, hogy megértésre, befogadásra találnak majd a kezdeményezéseink. A jó vetés bő termést ígér.

A legbiztosabb alap a Gondviselés

– Rendelkeznek olyan biztos anyagi alappal, mely több időt, nagyobb teret enged a lelki munkához?

– A legbiztosabb alap a Gondviselésbe vetett hitünk. Emellett nagyon fontos azoknak az embereknek a jó szándéka és segítőkészsége, akik eddig is lehetővé tették, hogy lassan, de biztosan felépüljön ez a templom. Bízom abban, hogy ők továbbra is segítenek a közösség megmaradásában és továbbépülésében. Ehhez a belső forrásainkon túl, pályázatok útján, mindenféle tisztességes módszert és utat meg kell találni. S közben mi magunk is törekszünk takarékossággal, ésszerűséggel és a jelentkező lehetőségek kihasználásával megteremteni azt az anyagi bázist, ami ennek a háznak, ennek a közösségnek a működéséhez szükséges.

– A lakótelepek lakóit bombázzák legjobban a különböző szekták, hiszen tudják, hogy ahol egy helyen sokan élnek, ott talán még intenzívebben agitálhatnak.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>