Cikkek listázása

A magyarországi Mária Légió kezdeményezése a fiatalokért

Legnagyobb kincsed a tisztaság!

Szerző: Mácsai Kornélia

Március a tavasz első hónapjaként szinte mindenkiben a felszabadultság, az öröm és a természet pompájában való gyönyörködés érzését váltja ki. Nem hiába tekintjük a tavaszt úgy, mint a szerelem évszakát, hiszen ilyenkor az emberek nem csupán magukra, de a többi embertársukra is jobban odafigyelnek. Persze ez nem mindig történik úgy, hogy az Istennek tetsző életállapotot eredményezzen. A magyarországi Mária Légió mozgalom tagjai indították útjára azt a kezdeményezést, amely a tisztaság megőrzésére buzdítja a fiatalokat. Az új tavasz alkalmából érdemes újra és újra végiggondolni, tudatosítani, hogy mit is jelent a tisztaság az életünkben.

Az egyszerű ezüstgyűrű liliom alakjával és a rajta lévő szívvel tökéletesen alkalmas arra, hogy ránézve mindig eszünkbe jusson a tisztaság mint érték. Miért is érték ez ma, amikor minden csak arra buzdít, hogy hogyan szerezhetjük meg a legrövidebb úton és a legkevesebb munkával azt, amire vágyunk? Miért érték az, hogy „megtagadunk” magunktól valamit?

Talán ezt a kérdést nem is erről az oldaláról kell megközelíteni. Inkább onnan, hogy mit jelent a házasság és az abban megélt tiszta házasélet. A házasság nem csupán egy engedély, amely feljogosít bennünket a szexualitásunk megélésére, hanem egy olyan kapocs, amelyben megnyilvánul Isten teremtő ereje.

Természetesen a házasságon belül megélt tisztaságot is hangsúlyozni kell, hiszen házasként is ugyanúgy oda kell figyelnem a szándékaimra, és arra, hogy a másikat ne tegyem a saját „boldogságom” eszközévé, mint ahogyan erre odafigyelünk a házasság előtt.

„A gyűrű közepén lévő szívet egy-egy liliom köti össze. A liliom Szent Imre – a magyar fiatalság védőszentje – szűzi tisztaságának jelképeként szerepel a gyűrűn, hogy ő legyen a gyűrűt viselők példaképe ártatlanságuk megőrzésében. Bárki felveheti nemtől, kortól függetlenül. Az előélet sem számít, hiszen az ég minden megtérő bűnösnek örül. A gyűrű, mely ezüstből készül, egy díszdobozban található, különböző méretekben. A doboz tetején egy kis üzenet figyelmeztet a célra: »Az igaz szerelem megvár!«” – írják a gyűrűről a Mária Légió tagjai

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>