Cikkek listázása

Találkozósorozat keresőknek

Tájolás

Szerző: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Sajtószolgálat

Újító módszerrel indul találkozósorozat Szegeden olyan fiatalok számára, akik élethivatásukat keresik. A tizenegy alkalomból és két lelki hétvégéből álló sorozatra várnak minden érdeklődő 18-30 év közötti fiatalt, nem hívőket ugyanolyan szeretettel, mint a vallásgyakorlókat.

A Tájolás alapgondolata, hogy a résztvevők játékos, bibliodramatikus, esetleg más, aktivitással vagy lelki gyakorlati elemekkel színesített alkalmak során átélhessenek olyan élethelyzeteket, beleérezhessenek olyan szituációkba, melyek segítik őket hivatásuk megtalálásában. Kulcsszó a megtapasztalás, így a beleérzést segítő élmények túlsúlyban lesznek a gondolatok egyirányú, előadásszerű átadásához képest.

A szervezők szándéka szerint nem az az alapvető cél, hogy néhány hónap alatt kész választ kapjon a résztvevő arra, hogy papi, szerzetesi, családos vagy más keresztény hivatást kapott-e, nem is ezek szisztematikus leírását kívánják nyújtani. Sokkal inkább olyan felismerésekre rávezetni a fiatalokat, amelyek segítenek továbbgondolni saját életüket; próbálnak módszert, szemléletmódot adni arra, hogyan találhatják meg útjukat az életben.

A kiinduló alapvetés, hogy Istentől kapott hivatásunk keresztény emberként élni, és ehhez legtöbbször csatlakoznak más elhivatottságok is.

Ezekről a hivatásokról és a hozzájuk szorosan kapcsolódó közösségekről – mint tipikus példákról – is hallhatnak majd a résztvevők, fenntartva természetesen azt, hogy nem orientálják őket egyik felé sem. Épp ellenkezőleg: a módszer megtalálásán van a hangsúly, amellyel saját útjára lelhet egy fiatal.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>